Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst i comeback

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Juliano Rags återkommer på tävlingsbanan efter mer än ett års frånvaro. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Derbyvinnare 2012 och Elitloppsdeltagare 2014. Under lördagen gör en meriterad tioårig hingst comeback på tävlingsbanan efter mer än ett års frånvaro.

Publicerad:

2014 deltog norske Juliano Rags (e. Juliano Star) i Elitloppet där han trots en stark insats med 1.09,3a/1609 meter på klockan missade finalen. Två år tidigare vann hästen norska derbyt och karriären har på många sätt varit strålande. De senaste åren har hästen plågats en del av skador, men nu gör kretsen kring honom ett nytt försök. Under lördagen går han ut i Shan Rags och Melhus kommuns vandringspokal.

Juliano Rags gjorde ett par starter för Fabrice Souloy i Frankrike med en seger som följd. Efter den sejouren flyttades han tillbaka till Norge och Göran Antonsen, men han är nu återigen tillbaka hos Noralf Braekken.

De numera tioårige hingsten har på 60 starter tagit 15 segrar och sprungit in 2.531.619 norska kronor. Senast han startade var på Momarken den 22 augusti ifjol där han slutade fyra i ett lopp som Ewald F. Boko vann.

Lördagens lopp går över medeldistans och har lockat blott fem deltagare.
1. Femi Delight
2. Crimson Pirate
3. Baritron
4. Fux Pride
5. Juliano Rags

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.