Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En tusan till kusk

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Aaron Merriman når snart upp i 1.000 årssegrar. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Ohio-stationerade 38-åringen Aaron Merriman är den kusk som vinner flest lopp i världen just nu. Redan den här veckan lär han passera 1.000 årssegrar!

Publicerad:

Aaron Merriman kommer att bli Nordamerikas segerrikaste kusk för tredje året i rad. Tidigare segernoteringar har varit 874 (2015) och 890 (2016). Nu har Aaron redan slagit ”all time high” för egen del eftersom han i går nådde upp till 997 årssegrar. Detta via två vinster på hemmabanan Northfield Park och sedan ytterligare fem på The Meadows. Han behöver tre till för att fira 1.000-segrarsjubileum, något som bara tre andra travkuskar i Nordamerika fått uppleva under ett och samma år.

Vilka? Jo, i topp hittar vi Tim Tetrick med 1.189 segrar från 2007, ett rekord som verkligen är något att bita i. Då för tio år sedan slog Tetrick ett nio år gammalt rekord som Walter Case Jr hade på 1.077 årsvinster. Ytterligare en har nått över 1.000 vinster, nämligen Anthony Morgan (2006, 1.004 segrar). Så Merriman ansluter sig snart till en exklusiv skara. I år har han förövrigt ett skapligt övertag på tvåan George Napolitano Jr - som ligger 400 vinster efter!

Aaron Merriman är något så ovanligt som körledig både torsdag och fredag den här veckan, så jubileumet får vänta till på lördag. Då tävlar han på både Northfield Park och The Meadows igen. Det skulle förvåna mycket om han inte bärgar minst tre ”pinnar”. När året är slut kommer Merriman minst vara trea genom tiderna i Nordamerika. Eftersom det tävlas mindre nu under december kan det bli tufft att nå upp i Walter Case Jr:s 1.077 vinster.

Sverige då? Jo, Ulf Ohlsson är i överlägsen ledning hittills under 2017 på 323 vinster. Sitt segerrekord tog han förra året med 411. Björn Goop har det svenska rekordet med 501 segrar från 2006.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.