Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Aramis Bar

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Björn Goop. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På lördagen kördes uttagningsloppen till italienska derbyt med stora blågula framgångar som följd. Axl Rose och Aramis Bar var starkast i sina respektive försök.

Publicerad:

Den 22 september avgörs italienska derbyt i Neapel. På lördagen avgjordes tre uttagningslopp i Rom där det blev seger för både Axl Rose (e. Love You) och Aramis Bar (e. Napoleon Bar).

Alessandro Gocciadoros styrde Axl Rose, som är uppfödd av Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr, till ledningen och treåringen vann med liten marginal närmast före Antony Leone på segertiden 1.13,6a/2100 meter.

Från ledningen blev det en desto säkrare seger för Björn Goop-tränade Aramis Bar (e. Napoleon Bar). Hästen gjorde sin andra start i regi Björn Goop – denna gång med Andrea Guzzinati vid tömmarna. Treåringen vann med ett flertal längder på segertiden 1.13,3a/2100 meter.

Försöksseger blev det också för Holger Ehlerts Alex Mede Sm (e. Ganymede) som vann på 1.15,0a/2100 meter för Roberto Vecchione.

Tre försök avgjordes till italienska derbyt där de fyra främsta i varje lopp går vidare till finalen. Dessutom erbjuds de två hästar som samlat ihop mest poäng i den italienska derbyserien varsin plats i finalen.

Björn Goop hade även Amelie Grif till start i italienska Oaks, men stoet missade avancemang. I stället var det Giampaolo Minucci som satte dit Umberto Todisco-tränade Alcatraz Stecca (e. Napoleon Bar) i det försöket. Treåringen kom i mål på 1.13,4a/1600 meter.

I det andra uttagningsloppet till italienska oaks infriade storfavoriten Audrey Effe (e. Up And Quick) förväntningarna. Andrea Farolfi lotsade Walter Zanettis häst till klar seger på 1.13,5a/1600 meter.

Favoritseger blev det också i det sista försöket i oaks. Detta genom Erik Bondos Arnas Cam (e. Ready Cash). Stoet vann överlägset på 1.12,0a/1600 meter närmast före Holger Ehlerts Always Br Ready och stallkamraten All Wise As.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.