Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för montéfavorit

Foto: MIA TÖRNBERG
Joël Hallais fick en grupp III-seger som tränare. Foto: MIA TÖRNBERG

Joël Hallais-tränade stoet Darlhey du Rib var i en klass för sig i montéloppet Prix de Luneville för fyraåringar på Vincennes.

Publicerad:

I det här grupp III-loppet var det Jean Loïc Claude Dersoir som fick chansen i sadeln bakom Darlhey du Rib (e. Ganymede), som stod perfekt inne i loppet med sina 102.250 euro på kontot när gränsen gick vid 105.000. Senast var hästen tvåa i grupp II-loppet Prix de Pardieu, men nu var motståndet lite enklare. Det var annars Dino de Jilme (e. Orsy Dream) som tog ledningen för att släppa till Dollar du Vivier (e. Hand du Vivier). Första 1.700 öppnades efter 1.15,7 och Du Courtille (e. Un Amour d'Haufor) galopperade efter 1.300 meter som trea. Sista 1.000 började Jean Loïc Claude Dersoir och Darlhey du Rib att röra på sig och i sista kurvan var det bara Dollar du Vivier kvar att plocka ner. Det gjordes också enkelt över upploppet och det var sedan långt ner till trean Diego de la Criere (e. Paris Haufor).

Segertiden blev 1.15,3/2.700 meter och förstapriset var 34.200 euro. Det här var tredje segern på senaste fyra starterna för Darlhey du Rib och den tredje på Vincennes under den här vintern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.