Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för segermaskinen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jean-Michel Bazire styrde Dorgos de Guez till enkel seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Blott fem hästar gjorde upp i Grupp III-loppet Prix de Nevers. Där blev det en enkel seger för Jean-Michel Bazire och Dorgos du Guez.

Publicerad:

Jean-Michel Bazires sexårige valack Dorgos du Guez (e. Romcok de Guez) kom till start med åtta segrar på de tio senaste starterna. I Grupp III-loppet Prix de Nevers (€90.000) gjorde han och fyra konkurrenter upp om förstapriset på 45.000 euro och det blev till sist en enkel triumf för Bazires häst.

Jean-Michel Bazire placerade sin häst som tvåa en bit bakom ledande Elnino Montaval under större delen av loppet, men in på upploppet var man i rejäl närkamp och över mål var det ingen diskussion kring var segern skulle gå. Dorgos de Guez noterades för sin 16:e seger i 35:e starten när han kom i mål på 1.12,8/2875 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.