Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fleche Bourbon överlägsen

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Sébastien Guarato. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Montéspecialisten Fleche Bourbon fortsätter vinna – trots ett tufft upplägg i Prix des Elites gick hon undan enkelt till slut.

Publicerad:

Från tillägg var montéspecialisten Fleche Bourbon (e. Saxo de Vandel), tränad av Sébastien Guarato, bra med från början när grupp I-loppet Prix des Elites (€200.000) avgjordes på Vincennes på söndagen. Loppet, öppet för tre- till femåriga hingstar och ston, avgjordes över 2200 meter och Alexandre Abrivards uppsittning var snabbt uppe som fyra i fältet.

Tempot var tufft. Första 1200 meterna klockades till 1.08,7 med Fleche Bourbon först utvändigt om ledaren. Genom sista sväng tryckte sig stoet till tät och fick genast en ledning på ett flertal längder.

En ledning som hon kontrollerade säkert över upploppet. Hon vann på segertiden 1.12,5/2225 meter närmast före Feeling Cash och Exotica de Retz.

Förstapriset uppgick till 90.000 euro och det var elfte segern i den 16:e starten för Fleche Bourbon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.