Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formsto slog till

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Alessandro Gocciadoro tog en ny storseger med Trendy OK. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

För andra året i rad lyckades femåriga stoet Trendy OK vinna storlopp i Rom på annandagen.

Publicerad:

Alessandro Gocciadoro har satt Trendy OK (e. Varenne) i fin decemberform. Hästen segrade i grupp II-löpningen Royal Mares i Neapel den 10 december. I eftermiddag var det Finale Campionato Masters i Rom som stod på programmet. Gocciadoro körde själv och kunde forcera sig till ledningen efter 500 meter. Varvet från mål valde han dock att släppa till Suerte's Cage (e. Igor Font). Luckan kom i mitten av slutsvängen och efter tuff drivning avgjorde Trendy OK relativt enkelt på 1.13,4a/2100 meter. Förstapriset var 46.000 euro och tvåa slutade Suerte's Cage. Svenskägde Arazi Boko (e. Varenne) krokade ihop med en konkurrent i slutkurvan, men hade då långt fram till tätduon.

Det kördes även två stora tvååringslopp i Rom under annandagen. I hingstklassen av Gran Premio Allevatori, med hela 78.200 euro i förstapris, skrällde forne Elitloppsvinnaren Giampaolo Minucci rejält med Romolo Ossani-tränade Zlatan (e. Napoleon Bar). Detta efter att först ha följt med i femte invändigt och sedan kommit ut i andraspår på sista bortre långsidan. Det bet sedan bra när Zlatan fick full anfallsorder i slutkurvan. Segertiden blev 1.15,1a/2100 meter och det handlade om Zlatans tredje seger, varav den andra i rad.

I stoklassen var det 32.200 euro till vinnaren. Ledande Ziman (e. Nad Al Sheba) höll undan säkert på 1.16,2a/2100 meter, även om hästen stumnade rejält den allra sista biten in mot mål. Det här var hennes tredje seger hittills och den klart största. Tränar gör Andrea Baveresi och Ziman kördes till seger av Francesco Facci.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.