Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk dubbel för Goop

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Furious Francis tog sin andra seger i Frankrike. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Björn Goop hade både ettan och tvåan i mål i eftermiddag i franska Cholet.

Publicerad:

Det var i Prix Primagaz som Furious Francis (e. Love You) passade på att ta sin andra seger på fransk mark. Körande Alexandre Abrivard gav åttaåringen en spårsnål resa i andra-tredje-fjärde par utvändigt och hittade fram till andra ytter igen inför slutsvängen. Mitt i sista kurvan sattes attacken in och det blev ganska säkert till slut på 1.15,0/2800 meter. Förstapriset var 14.400 euro.

Två i mål var också en Björn Goop-tränad häst, nämligen Juvels Boy (Olimede). Körande Mathieu Mottier hamnade väldigt långt ner i kön men lyckades tassla sig fram invändigt till slut. Juvels Boy avslutade klart positivt och tjänade 8.000 euro. Det var lördagens V75-vinnaren Marc Elias som ledde loppet länge med Sahara One. Den hästen tröttnade dock på upploppet och fick nöja sig med femteplatsen (1.600 euro).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.