Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Full pott för Nurmos

Foto: Thomas Blomqvist/TR BILD
Timo Nurmos. Foto: Thomas Blomqvist/TR BILD

Timo Nurmos hade tre hästar med på Vermo i finska Derbykvalen. Det blev två vinster och en andraplats och alla tre kvalificerade sig till final. 

Publicerad:

Ari Moilanen var Derbyts kuskkung med tre vinster. Först han vann med Markku Nieminens Lexus Dream. Sedan med Timo Nurmos duo Gloria Web och Hachiko de Veluwe. Det var den senare som gjorde den allra starkaste prestationen efter att ha galopperat hejdlöst i början, tågade sista 800 på tredjespår och flög fram till vinst på 1.13,2a/2600 meter.

I övrigt vann Anssi Nurminens Volume Ace (e. Andover Hall) som tog sig förbi storfavoriten Cameron Evo som fick en tuff resa i mestadels tredjespår. Sedan var det Mika Forss tur att få spelarna tappa hakan med Lovely Alexander (e. Love You). Ekipaget gasade till täten och gjorde sitt eget lopp där. Juha Utala spurtade kanonfint till andra plats med stoet Stoneisle Queila. Hotshot Luca var fyra från dödens.

Stall Nurmos fick en tredje finalist i Builder's Caviar som med Jukka Torvinen i vagnen dundrade fram i fjärdespår till andraplatsen.

Startlistan – Finska Derbyt
1. Volume Ace
2. Hachiko de Veluwe – Timo Nurmos
3. Lovely Alexander
4. Gloria Web – Timo Nurmos
5. Lexus Dream
6. Cameron Evo
7. Run For Royalty
8. Twist Of Fate
9. Jack Vader
10. Stonecapes Queila
11. Builder's Caviar – Timo Nurmos
12. Club Nord Elit

– Marja Mahlamäki

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.