Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra svenska USA-segrar

Foto: Maria Holmén, TR BILD
Jonas Czernyson segrade på dubbla banor. Foto: Maria Holmén, TR BILD

Det blev hela fyra svenska tränarvinster i USA under fredagen.

Publicerad:

Bäst lyckades Jonas Czernyson, som bokförde sig för en dubbelseger som tränare. Detta efter vinster på dubbla banor. Hans åttaårige valack Lauderdale (e. Deweycheatumnhowe-Dornello) visade sig överlägsen på Meadowlands efter en resa i vinnarhålet/dödens för Brett Miller och vann med nästan fem längder. Segertiden stannade vid 1.10,3a/1609 meter och förstapriset var 4.250 dollar. Jonas fick dessutom en vinnare på Harrah's Philadelphia. Det var treårige debutanten Monday Nite (e. Yankee Glide-Balance the Paige) som spurtade till vinst för David Miller. Segertiden skrevs till 1.12,5a/1609 meter och förstapriset var 6.000 dollar.

Det blev ytterligare två blå-gula vinster på Meadowlands. Jimmy Takter körde själv treårige Zephyr Kronos (Ready Cash-Orange Kronos) till vinst efter rapp spurt från de bakre regionerna. Det här var första segern och belöningen blev 4.500 dollar. Segertiden stannade vid 1.11,8a/1609 meter.

Även Åke Svanstedt räknade in en vinnare som tränare. Lennart Ågrens treåring Gemologist (e. Cantab Hall-Formula Bluestone) avgjorde knappt för Jim Marohn Jr. Detta på fina 1.10,1a/1609 meter. Förstapriset var 5.500 dollar och det handlade om årets snabbaste tid av en treårig travare i USA. Det här var karriärens andra seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.