Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Respons från ledningen

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Global Respons. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Den svenskfödde valacken tog en enkel seger på Vincennes.

Publicerad:

Global Respons (e. Credit Winner) tränades tidigare av Stefan Persson innan hästen exporterades till Frankrike tidigare i år. I sin andra start för sin nye tränare Vincent Martens kom den första segern i den nya regin. Det var i grupp II-loppet Prix du Salon du Cheval de Paris (€52000) som körande Christophe Martens kunde köra sig till ledningen tidigt och därifrån köra undan till en bekväm seger. Segertiden skrevs till 1.13,4a/2.100 meter och förstaplatsen var värd 23 400 euro.

I loppet fanns gott om svensktränade hästar. Björn Goops This Is It N.O galopperade bort sig från start och strax därpå gjorde Peter Untersteiners Stay Alert likadant. Bäst gick det för Johan Untersteiners Emmet Brown som tillsammans med körande Bernard Piton tog hand om ledningen tidigt för att sedan släppa över kommandot och till slut hamna som trea på innerspår. Därifrån tog det tid innan luckan kom. När den väl gjorde det avslutade Emmet Brown klart bra till en fjärdeplats. Den betalade 4160 euro och den togs på kilometertiden 1.13,8a/2100 meter.
Björn Goops Evening Prayer slutade sjua samtidigt som Åke Kristofferssons Evasion Boko slutade i det slagna fältet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.