Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop älskar Paris

Foto: GERARD FORNI
Björn Goop ordnade en övertygande seger med egentränade I Love Paris. Foto: GERARD FORNI

Björn Goop är kvar i Paris efter söndagens stortrav och tog i eftermiddag en säker seger bakom egentränade I Love Paris.

Publicerad:

Sjuåriga Steinlager-stoet I Love Paris var bra som trea i sin Frankrike-debut under Prix d'Amérique-helgen, då fast med mycket krafter kvar. Den här gången gav dock Björn Goop hästen chansen fullt ut och hade tidigt rygg i tredjespår i Prix de Senlis. När Björn sedan kom fram utvändigt om ledande Robert Bergh-träningen Ask For You (e. Love You) valde han att försvara den positionen och i början av upploppet sade I Love Paris tack och adjö till de övriga. Segertiden för det norskfödda stoet skrevs till starka 1.12,1a/2.100 meter och förstapriset var 23.300 euro.

Jörgen Westholm-tränade Unique Julia (e. Juliano Star) fick gå först i tredjespår, men kunde sedan glida ner bakom I Love Paris. Julia följde fullt godkänt som fyra i mål, men blev för andra franska loppet i rad diskad för orent trav. Ask For You, som gick snabba 1.09,5 första 1.100, flyttades därmed upp till sjättepriset.

Björn Goop var även stor favorit bakom Basic (e. Sam Bourbon) i Prix de Juan les Pins, ett lopp för sexåriga ston. Här fick dock Björn nöja sig med andrapriset (11.500 euro) efter en tuff resa med tredjespår en lång bit och därefter dödens. Det var 22-oddsaren Bahamas Quick (e. Pim Quick) med Franck Nivard i sulkyn som blev för svåra att stå emot i slutspurten och segrade på 1.15,0/2.850 meter. Förstapriset var 20.700 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.