Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop-seger i Paris

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Björn Goop tog andra raka segern bakom franskt treåringslöfte. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Björn Goop var egentligen avstängd i dag, men kunde tack vare dispens vinna kvällens grupp III-lopp på Vincennes.

Publicerad:

För andra starten i rad fick Björn chansen bakom Sébastien Guarato-tränade treåringen Face Time Bourbon (e. Ready Cash-Vita Bourbon) och gjorde inte heller den här gången något misstag. Detta jättelöfte tog nu sin sjätte seger i sjunde starten från ledningen på 1.12,6/2100 meter. Förstapriset var 36.000 euro.

Jarmo Niskanen fick också en tränarseger i ett lopp för fyraåriga ston. Jean Philippe Monclin gav Eclipse d'Orient (e. Un Mec d'Heripre) en bra resa i tredje/andra par utvändigt. Han rundade fram i dödspositionen inför slutsvängen och avgjorde därefter med en halv längds marginal på 1.14,6/2850 meter. Förstapriset var 18.000 euro och det här var hästens andra seger hittills. Det handlade dock om blott tredje starten i Niskanens regi, där hon tidigare klarat två andraplatser.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.