Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goopseger i Paris

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TRAVRONDEN
Björn Goop. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TRAVRONDEN

Björn Goop fick chansen bakom Romain Jajolet-tränade Egerie Quesnot. Fyraåringen noterades för karriärens första seger – efter viss dramatik.

Publicerad:

I mitten av första sväng körde Björn Goop till ledningen med Romain Jajolet-tränade Egerie Quesnot (e. Sam Bourbon) på Vincennes. Ekipaget fick bestämma i tätpositionen och öppnade första 1200 meterna efter 1.17,5. Det fyraåriga stoet såg stark ut runt sista sväng, men bröt ut in på upploppet och invändigt gick Eric Raffin och Elektra Maza förbi den sista biten. Domarna valde dock att diskvalificera den senare efter målgång vilket gjorde att Björn Goops uppsittning fick segern.

Det här var Egerie Quesnots första seger i karriärens 21:a start. Hon kom i mål på 1.15,4/2200 meter och fick 14.850 euro i prissumma.

Seger på Vincennes blev det även för Anders Lindqvist-tränade Barcelona du Pont (e. Korean) som stått för flera fina insatser under 2018 utan att få vinna. Dimitri Crespel gav det sjuåriga stoet en fin resa i andraspår och när loppet skulle till att avgöras var det inte mycket till diskussion om var segern skulle hamna. Barcelona du Pont kom i mål på 1.15,5a/2100 meter och förstapriset var värt 6.300 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.