Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goopseger på Enghien

Foto: Micke Gustafsson
Björn Goop tränar Julio de Luxe. Foto: Micke Gustafsson

Björn Goop plockade ut montéspecialisten Julio de Luxe på Enghien och nioåringen hade full kontroll tillsammans med Alexandre Abrivard.

Publicerad:

Fyra starter under sadel i år har slutat med två segrar och två andraplatser. Björn Goops Julio de Luxe (e. Juliano Star) trivs verkligen i montédisciplinen och vann säkert över 2875 meter på Enghien.

Alexandre Abrivard var påpassligt med från start och ekipaget var i ledningen tidigt. Efter att ha överlåtit kommandot till Beau de Grimoult en kort bit gick Abrivard ut och övertog igen och sedan behöll Julio de Luxe den positionen hela vägen in i mål.

Första 1875 meter passerade nioåringen efter 1.16,7. Tempot skärptes sista kilometern och segertiden skrevs till sist till 1.14,8/2875 meter.

Julio de Luxe har startat totalt 13 gånger på fransk mark och tagit åtta segrar. Förstapriset uppgick till 24.750 euro och valacken har sprungit in 269.444 euro i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.