Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Graceful Swamp runt om

Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos
Graceful Swamp. Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos

Erkki-Pekka Mäkinen-tränade Graceful Swamp befäster sin plats som kulletta i Finland. Från ledningen plockade hingsten hem Finskt Travderby.

Publicerad:

I uttagningsloppet till Finskt Travderby (€312.600) fick Graceful Swamp (e. So Perfect) nöja sig med andrapriset, men i finalen stod han återigen överst på tronen.

Ari Moilanen satt tidigt i ledningen med Erkki-Pekka Mäkinens segermaskin och från den positionen fredade sig fyraåringen hela vägen. Graceful Swamp kom i mål på 1.13,2a/2600 meter och plockade hem förstapriset på 150.000 euro närmast före Knows Best och Peanuts.

Det här var Graceful Swamps 28:e seger i den 34:e starten. Han har sprungit in 387.550 euro under karriären.

I Finskt mästerskap (€66.000) handlade allt om Next Direction (e. Orlando Vici) och Iikka Nurmonen. Ekipaget stack direkt till ledningen och kontrollerade sedan händelserna hela vägen. Förstapriset uppgick till 30.000 euro och segertiden klockades till 1.11,0a/2100 meter. Tränar gör Timo Hulkkonen.

Next Direction kom till detta lopp med tre raka andraplatser, men är nu återigen en vinnare. Tidigare under året var hästen med i Elitloppet där han, efter att ha varit fyra i försöket, tog hem sjätteplatsen i finalen.

Finskt mästerskap vann han närmast före Atupem som var tapper från dödens. Tredjeplatsen gick till Elian Web som inte kunde blanda sig i den absoluta segerstriden efter ett lopp i andra utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.