Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hannelore Hanover tog priset

Foto: Simon Hagen/Stall TZ
Hannelore Hanover utsågs till Årets häst i USA: Foto: Simon Hagen/Stall TZ

Världsrekord och över en miljon insprungna dollar. Hannelore Hanover hade ett fantastiskt 2017 och på söndagen prisades hon vid den amerikanska travgalan Dan Patch Awards i Orlando. Stoet utsågs till Årets häst.

Publicerad:

Och det var inget snack om saken. Hannelore Hanover fick 95 röster, att jämföra med 15 för tvåan, Jimmy Takters Ariana G. Takter tränar även trean i omröstningen, Manchego, som fick tre röster färre än sin stallkamrat.

Hannelore Hanover är Ron Burkes första vinnare av priset och hon är även det första stoet att utses till Årets häst sedan Moni Maker 1999, skriver det amerikanska travförbundet på sin webbplats.

Tidigare i månaden rapporterade Harness Racing att Hannelore Hanover ska bli mamma. Det ska ske genom embryotransfer för att stoet ska kunna fortsätta tävla. Hannelore Hanover har av många lyfts fram en tänkbar häst för Elitloppet och för en medverkan där är datumet för hennes dräktighet centralt, säger Svensk Travsports avelschef, Christina Olsson.
– Det beror på när de har gjort det. Givarstoet ska bektraktas som dräktigt och får då enligt dagens bestämmelser tävla fram till med sin fjärde dräktighetsmånad, säger Christina Olsson.

Så om Hannelore Hanover inte har blivit dräktig förrän fyra månader före Elitloppet får hon starta där?
– Ja.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.