Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemska scener i Paris

Foto: Matilda Öhrman
Foto: Matilda Öhrman

Under fredagskvällen utspelade sig tråkiga scener på den franska huvudstadsbanan Vincennes – detta när Anders Lindqvists Barcelona du Pont föll till marken mitt i ett lopp. Hon konstaterades senare död.

Publicerad:

Det sjuåriga stoet Barcelona du Pont (e. Korean) är död. Anders Lindqvists häst var placerad i rygg på ledaren i ett lopp på Vincennes när hon bröt ut i banan och föll till marken. Hon konstaterades senare död.
– Det är tyvärr sådant som händer i travet och jag vet i nuläget inte varför. Hon var pigg och fin inför. Både i värmning och provstarter, men det är troligtvis någonting invändigt som brister, säger Anders Lindqvist.

Fältet hade drygt 1500 meter kvar till mål när olyckan ägde rum och loppet blåstes av per omgående.
– Det är jättetråkigt och jättebeklagligt. Jag har varit med länge och vet om att det kan hända. Kusken, Dimitri Crespel, som även är min hovslagare, klarade sig bra. Det kunde ha gått mycket värre även för honom och i all otur är jag glad över att det inte blev mycket värre. Det kunde ha blivit många ekipaget inblandande, säger Anders Lindqvist.

Barcelona du Pont tog tre segrar på 44 starter och sprang in 88.480 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.