Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karis hyllning: "Han lockar 2000 personer till Solvalla"

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Kari Lähdekorpi hoppas på Välähdys i Elitkampen. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Det den tidigare travtränaren Kari Lähdekorpi inte vet om finsk travsport är inte värt att veta. Med två veckor kvar till Elitloppshelgen berättar han om sin förkärlek till en finsk speedkula som han hoppas kommer till Solvalla.

Publicerad:

Ifjol blev det seger för Polara och Antti Tupamäki i Elitkampen. Hästen siktas mot loppet igen, men Kari Lähdekorpi har en annan vinnare. Nämligen amatören Ville Korjus Välähdys (e. Viesker).
– Det är en ruggigt snabb häst som kan springa 1.15 i ett varv hur lätt som helst, men hästen betäcker också så jag vet inte hur en start på Solvalla skulle passa, säger Kari Lähdekorpi.

Välähdys har vunnit 33 av sina 55 starter i karriären och sprungit in 270.270 euro. I tisdags tappade han mycket mark efter galopp i första sväng, men återkom starkt som tvåa.
– Han är fruktansvärt snabb som sagt. Ville Korjus som tränar och kör är en riktig personlighet och det hade varit ett jättefint ekipage i Elitkampen. Det är många delade åsikter kring ekipaget. Många funderar varför ingen proffskusk får chansen bakom honom, men det är det som gör honom så intressant. Ville Korjus har bara den här hästen och det hade inte varit samma sak om det varit en catchdriver som kört. Jag tror att Välähdys ensam hade lockat 2.000 personer extra till Solvalla den här helgen. Jag personligen är en stor anhängare och den här typen av ekipage är det bästa som kan hända kallblodssporten.

Förutom Polara siktas även Jokivarren Kunkku från finskt håll mot Elitkampen som avgörs över 1.640 meter autostart. Förstapriset är 300.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.