Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart för drabbning i Paris

Foto: Matilda Öhrman
På söndag får Bold Eagle stifta bekantskap med Readly Express för första gången. Foto: Matilda Öhrman

Fältet blir inte fullt i söndagens Prix de Belgique. När startlistan blev definitiv på torsdagen kvarstod 15 hästar – en tredjedel av dessa är svensktränade.

Publicerad:

På söndagen körs Prix de Belgique på Vincennes. Loppet hade plats för 18 hästar, men i startlistan som släpptes nu på torsdagen finns endast 15 med. Kvaliteten på deltagarna är dock svår att klaga på. I Prix de Belgique möts Bold Eagle och Readly Express för allra första gången. Dessutom finns Belina Josselyn och Bird Parker med i fältet.

Daniel Redéns Propulsion står över loppet, men Solvallatränaren har ändå en trio till start: Call Me Keeper, som körs av Pierre Vercruysse, samt Wild Honey och Lionel. Örjan Kihlström sitter upp bakom den förra medan Lionel får ägaren Göran Antonsen i sulkyn.

En femte svensktränad häst kommer också till start. Jerry Riordans Treasure Kronos som kan kvala in till sitt andra raka Prix d'Amérique.

Prix de Belgique körs över 2.850 meter och har ett förstapris på 54.000 euro. Dessutom finns direktplatser till Prix d'Amérique i potten. Av de femton startande är sex redan inkvalade och Lionel och Wild Honey kommer med tack vare sina prissummor. För övriga gäller det att sluta bland de tre främsta för att få en garanterad plats i Prix d'Amérique.

FAKTA

Prix de Belgique 2018

1. Takethem – Alexandre Abrivard
2. Blooma d’Heripre – Louis Baudron
3. Treasure Kronos – Gabriele Gelormini
4. Call Me Keeper – Pierre Vercruysse
5. Briac Dark – Matthieu Abrivard
6. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois

7. Carat Williams – David Thomain
8. Booster Winner – Matthieu Mottier
9. Valko Jenilat – Eric Raffin
10. Readly Express – Björn Goop
11. Belina Josselyn – Jean Michel Bazire
12. Lionel – Göran Antonsen
13. Wild Honey – Örjan Kihlström

14. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
15. Bold Eagle – Franck Nivard

Fotnot: Fetade hästar är inkvalade till Prix d'Amérique. Kursiverade kommer med tack vare sin prissumma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.