Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Knappt för Raffin

Foto: JEANNIE KARLSSON
Eric Raffin spurtade till seger bakom stoet Draft Life. Foto: JEANNIE KARLSSON

Det blev hårt i mål i grupp II-löpningen Prix de Verneuil på Vincennes, men när krutröken lagt sig hade Louis Baudron-tränade fyraårsstoet Draft Life nosen först.

Publicerad:

Storfavoriten Diego du Guelier (e. Kepler) hamnade i femte par utvändigt i fyraåringsloppet Prix Ephrem Houel, men Mathieu Mottier avancerade i tredjespår efter 600 meter och fick överta ledningen från Doberman (e. Prodigious), vilken hade körts fram till täten från tredje ytter. Tempot var beskedligt, 1.18,5 första 1.350 och 1.16,8 de inledande 1.850. Inne på upploppet såg Diego du Guelier ut att kunna hålla undan, men precis på mållinjen lyckades Eric Raffin sätta dit Draft Life (e. Ubriaco) efter vass spurt från andra par utvändigt.

Det här var tredje grupp II-segern i vinter för Draft Life och den andra på raken. Segertiden skrevs till 1.15,9/2.850 meter och förstapriset var 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.