Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriteriefavoriten på väg tillbaka

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Kos Odin och Järvsö Birger på Dannero i fjol. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Förlust som storfavorit i det svenska kriteriet, utslagen i försöket till det norska. Kos Odin fick dåligt betalt för sin fart i fjol, men i år siktar tränaren Kristin ­Björbaek ­Jessen på revansch. På onsdagen gick den nyblivne fyraåringen sitt första snabbjobb efter vintervilan.

Publicerad:

Efter fem raka segrar var Kos Odin stor förhandsfavorit till segern i Svenskt Kallblodskriterium, men galopperade på upploppet efter en blytung resa. Och någon revansch blev det inte i den norska upplagan. Dit misslyckades Kos Odin med att kvala in och säsongen slutade sedan med att hästen fick strykas från finalen av Biris uppfödningslöpning.

Men nu är Alm Viktor-sonen på gång igen. För tgn.no berättar tränaren Kristin Björbaek Jessen att Kos Odin behandlats under vintern och nu är tillbaka i full träning.
– Vi har skrittat med honom i tryckvagn i två månader och ökade farten först före jul. Han gick sitt första snabbjobb på Klosterskogen på onsdagen och då flöt det fint för honom, säger Björbaek Jessen till tgn.no.

I april väntar fyraåringarnas första stora drabbning i Norge, Kungapokalen. 400.000 norska kronor finns då att köra om, men Björbaek Jessen är tveksam till att starta Kos Odin där. I stället är siktet inställt mot derbyna senare under året.
– Det är till hösten vi är sugna på att ta revansch.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.