Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt för favoriten

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Alexandre Abrivard vann grupp II-loppet Prix Paul Viel. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Frédéric Prat-tränade General du Parc infriade favoritskapet i grupp II-löpningen Prix Paul Viel på Vincennes utan problem.

Publicerad:

I sulkyn satt Alexandre Abrivard, vilken körde till spets med General du Parc (e. Lejacque d'Houlbec) efter cirka 900 meter. Första 1175 meterna avverkades på 1.13,5 och Abrivard fick sedan strypa tempot en smula till slutfasen. Han påminde treåringen om stundens allvar mitt på upploppsrakan och då svarade General du Parc med att gå undan till enkel vinst på 1.14,4/2175 meter. Förstapriset var 45.000 euro och tvåa slutade Guerrier Royal (e. Very Nice Marceaux) från positionen utvändigt om ledaren. Trea i mål var Gatsby Perrine (e. Bird Parker).

General du Parc inledde tävlingskarriären i augusti förra året med två raka segrar. Det här var dock första fullträffen sedan dess. Senast blev det en andraplacering i grupp II-loppet Prix Maurice de Gheest.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.