Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Legendarens stall brann ned

Foto: Tony Ryttar/TR Bild
Jean-Pierre Dubois (till vänster) och Ron Kuiper. Foto: Tony Ryttar/TR Bild

En av det franska travets mest kända namn, Jean-Pierre Dubois, upplevde hemska scener i natt. Hans bostadshus och hans stall Haras de la Beauvoisinière brann ned till grunden.

Publicerad:

Det är franska Equidia som rapporterar nyheten. Den franske legendaren Jean-Pierre Dubois bostadshus och stall på Haras de la Beauvoisinière har båda brunnit ned till grunden i en brand natten till onsdag. Byggnader på omkring 1200 kvadratmeter förstördes och ett 20-tal hästar fanns på gården vid branden.
– Det finns ingenting kvar och vi måste bygga upp allting igen, men vi har möjlighet att flytta hästarna till ett annat stall så det blir inget problem med den biten, säger Jean-Pierre Dubois till Equidia.

Tidningen meddelar vidare att ingen i personalen eller någon av 77-åringens hästar ska ha kommit till skada. Branden ska ha startat i selkammaren, men orsaken är fortsatt okänd. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.