Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lorina Citron tvåa i Frankrikedebuten

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Björn Goop med franskägde Lorina Citron vid ett tidigare tillfälle. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Björn Goops Lorina Citron stod för en positiv debut på fransk mark under lördagen. Det femåriga stoet höll storstilat från ledningen med Alexandre Abrivard och fick se sig slagen av endast segerstaplaren Evening Star. 

Publicerad:

Lorina Citron (e. Niky) har tillhört det under skiktet av kulltoppen i sin årgång (födda 2014) och vann bland annat ett lopp inom Margaretas treåringsserie för två år sedan. I höstas gjorde hon debut under sadel och på lördagen väntade karriärens första start på Vincennes i montéloppet Prix Offshore Dream för femåriga ston.

Alexandre Abrivard red direkt till täten och Lorina Citron drog i ett piggt tempo med favoriten Evening Star i rygg och Exciting Lady utvändigt om sig. Med 1000 meter kvar letade sig Anthony Barrier ut i andra utvändigt med Evening Star och i sista sväng kom attacken. Lorina Citron stred helhjärtat upploppet ner men kunde inte värja sig mot Evening Star som gick undan till en säker seger på 1.15,1/2850 meter. Lorina Citron blev dock klar tvåa på 1.15,2/2850 meter och Björn Goop-träningen tjänade 11.750 euro.

Evening Star (e. Magnificent Rodney), managerad av Grégory Thorel, tog sin sjunde raka seger under sadel.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.