Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist i topp i Paris: ”Väldigt rolig seger”

Foto: TR BILD
Tomas Malmqvist fick en grupp III-seger i Frankrike. Foto: TR BILD

Tomas Malmqvist-tränade treåringen Empire vann i eftermiddag grupp III-lopp på Vincennes för Franck Nivard.

Publicerad:

Det var i Prix de Chateau Chinon som Nivard gav danske kriterievinnaren Empire (e. Västerbo Prestige) en perfekt smygresa i tredje/andra par utvändigt för att sedan sända rejält cirka 1200 från mål. Ekipaget drog snabbt till spets och hade flera längder in på upploppet. Jean-Michel Bazire närmade sig dock hastigt sista biten med Galilea Money (e. Bold Eagle) och det blev stenhårt i mål. Men Empire höll i sin andra start på fransk mark (tvåa i första) undan med vad som behövdes på 1.14,3/2700 meter och tjänade hela 36.000 euro.

– En väldigt rolig seger och det var ju ett rätt så stort grupp III-lopp. Han spurtade jättebra gången innan som tvåa. Nu räckte det hela vägen, även om det var hårt i mål. En stor häst som det finns mycket utveckling i, jag tror att han kommer att bli ännu vassare nästa år. Nu åker han ut till Normandie för att träna på beachen fram till säsongen börjar hemma. Jag får vara nöjd med året med 13 segrar och en del fina placeringar, även om det varit lite tyngre den senaste tiden på grund av  förkylningar som har gått runt. Jag har runt 15 hästar på Grosbois och kommer att fortsätta med det.

Nivard:

– En jättefin häst att köra, han är stor, måste vara över 170 cm, och han har fint driv i steget. Han kommer säkert att bli ännu bättre längre fram. Hästen kämpade väldigt bra och det var fint att vi lyckades hålla undan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.