Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist på nytt

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Tomas Malmqvist. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Tomas Malmqvists hästar visar toppform. På onsdagen kom en ny seger på fransk mark.

Publicerad:

Den sjuårige hingsten Amazing Dynamite (e. Great Challenger) står nu noterad för tre raka segrar. Efter två segrar på Vincennes tog Tomas Malmqvist ut sin häst i ett lopp i Cherbourg och tillsammans med David Thomain tog han en säker triumf i Grand Prix Agglo Cotentin (€25.000).

Amazing Dynamite fick fin start från sina 25 meters tillägg och låg placerad i fjärde utvändigt efter 1000 meter. 700 meter från mål styrde Thoman på via tredjespår och Amazing Dynamite fick det att bita bra. Hingsten kopplade greppet genom slutkurvan och kom i mål på 1.15,9/2650 meter. Segern var värd 11.250 euro och togs närmast före Dextase Montaval och Casper Bass.

Med i loppet fanns också den svenskfödda duon It's Showtime Zaz och Bacan Degato, numera i träning hos Jo Corbaine, som slutade femma respektive sexa i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.