Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Man lever bara en gång”

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Day or Night In jagar en Prix d'Amerique-plats. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

När Day Or Night In slåss om en Prix d'Amerique-plats på Vincennes befinner sig ägaren och uppfödaren Bo Sveningsson på en golfresa till Sydafrika.
– Om hästen slutar bland de tre bästa slänger jag golfbagen i ett vattenhinder, berättar Bosse, som kommer att följa loppet via datorn.

Publicerad:

Femårige Day Or Night In (e. Muscle Hill) slutade förra året trea i Derbyt för Johan Untersteiner och tog bland annat också en meriterande andraplats i Criterium Continental på Vincennes. Alltså loppet där Jerry Riordans Treasure Kronos ordnade en överraskande Prix d'Amerique-plats. I dag står inte bara en Prix d'Amerique-biljett på spel i Prix de Bretagne - utan tre!
– Man lever bara en gång och det är roligt att prova. Jag och Johan bedömde att det var störst chans att komma med i det här loppet och nu är vi där. Jag var själv på plats i Paris och såg Day Or Night In göra det riktigt bra som tvåa i Prix Marcel Laurent för knappt två veckor sedan. Så man kan alltid hoppas, även om förstås motståndet är väldigt tufft. Jag hade gärna varit på Vincennes själv, men den här golfresan var inplanerad sedan länge.

Det här med en eventuell Prix d'Amerique-plats är en extra knorr på årets Frankrike-äventyr.
– Om det inte skulle lyckas att ta sig till Prix d'Amerique finns även lämpliga femåringslopp. Meningen är att Day Or Night In ska vara kvar i Frankrike fram till och med februari, fortsätter Bosse, som sammanlagt är delägare i drygt 30-talet hästar genom sitt företag Invexbo AB.
– Eftersom vi även föder upp hästar fylls det på hela tiden. Det är både fölston och årsföl och det tillkommer fyra-fem nya varje år. Det gäller därför också att sälja av lite kontinuerligt och nyligen sålde jag både Boys Going In och Bartender In till Kari Lähdekorpi.

Ännu så länge har ingen lagt upp tillräckligt med pengar för att köpa Day Or Night In. Och om Prix d'Amerique-platsen grejas i dag lär femåringen inte bli billigare.
– Jag brukar normalt försöka sälja ut hälften i alla hästar. Det är så mycket roligare att vara ett gäng som delar upplevelserna, både i med- och motgång.

Medgång i dag? Prix de Bretagne avgörs strax efter 16.00 svensk tid.

Startlista, Prix de Bretagne (120.000 dollar, grupp II)
2700 meter
1.
Day or Night In – Johan Untersteiner
2. Shadow Gar – Pietro Gubellini
3. Uza Josselyn – Alexandre Abrivard (tränare: René Aebischer)
4. Best of Jets – Tony le Eller (Jean Michel Baudouin)
5. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois (Philippe Allaire)
6. Ave Avis – Matthieu Abrivard (Jean-Michel Bazire)
7. Olmo Holz – Christophe Martens (Vincent Martens)
8. Booster Winner – Mathieu Mottier (Sébastien Guarato)
9. Valko Jenilat – Eric Raffin (Sébastien Guarato)
10.Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
11.Akim du Cap Vert – Franck Anne
12.Voltigeur de Myrt – Lorenzo Donati (Roberto Donati)
13.Bird Parker – Jean Philippe Monclin (Philippe Allaire)
14.Billie de Montfort – David Thomain (Sébastien Guarato)
15.Bold Eagle – Björn Goop (Sébastien Guarato)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.