Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Margareta första kvinnan i USA:s Hall Of Fame

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Margareta Wallenius-Kleberg blev som första kvinna invald i Hall Of Fame i USA. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Margareta Wallenius-Kleberg blev under söndagen den första kvinnan i historien att väljas in i Hall Of Fame vid Harness Racing Museum i Goshen.

Publicerad:

Margareta var stolt när hon under söndagskvällen kommenterade utmärkelsen på plats i Goshen.
– Det faktum att jag är här i kväll är ett resultat av en fantastisk kombination av amerikanska och svenska vänner och partnerskap genom årens lopp. Jag hoppas att jag kan uppfylla de krav och förväntningar som ställs på mig i egenskap av medlem i Hall Of Fame. Jag är också den första kvinnan att väljas in och jag hoppas att det här kan bli en inspiration för alla kvinnor och yngre flickor inom sporten, sade Margareta till ustrotting.com.

Redan på 80-talet inledde Margareta ett samarbete med Norman Woolworth, som resulterade i köp av avelshingstarna Zoot Suit och Smoking Yankee. Dessa kom att betyda mycket för utvecklingen av Menhammars Stuteri och även samarbetet inom travhästuppfödning med USA. Margareta började tidigt att föda upp hästar och även tävla med dessa i USA innan de blev aktuella för stuteriet i Sverige. Under senare tid förknippas Menhammars Stuteri med världsstjärnor som Mack Lobell, Maharajah, From Above och nu senast Nuncio.

Margareta är sedan tidigare Hambletonian Society director och erhöll 2011 Harness Racing Museum’s Pinnacle Award. Hon är även medlem i Svenska Hall Of Fame i Årjäng.

Det blev ytterligare svenskt i Hall Of Fame. Håkan Wallner, som lämnade oss 2001, valdes in i Hall of Immortals. Även han är sedan tidigare medlem i svenska Hall Of Fame. Håkan var lite av en pionjär som svensk travtränare på amerikansk mark och öppnade dörrar för fler blågula tvåbenta stjärnor. Han grundade Continental Farms tillsammans med Jan Johnson and Berndt Lindstedt, vilket resulterade i stora framgångar i alla sammanhang. Armbro Goal segrade bland annat i Hambletonian 1988 och Håkan hade 1984 den allra första Breeders Crown-vinnaren i USA – Workaholic. I Europa segrade Wallner och Lindstedts Dart Hanover i såväl Elitloppet som Prix d'Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.