Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander i fokus

Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD
Marcus Melander ropade in Kentucky Futurity-vinnaren Snowstorm Hanover för 180.000 dollar. Hästen ska eventuellt till Sverige. Foto: Jeannie Karlsson/TR BILD

Vid Tattersalls mixedauktion under måndagen på Meadowlands hade Marcus Melander en av huvudrollerna.

Publicerad:

Han agerade agent vid köpet av den dyraste travaren - fjolårets Kentucky Futurity-vinnare Snowstorm Hanover (e. Muscle Massive). Det är ännu okänd vilka köparna är, men det handlar enligt uppgift om en grupp från Europa, som nu slantade upp 180.000 dollar. Snowstorm Hanover har tränats av Ron Burke och hittills tagit åtta segrar och tjänat 658.761 dollar.
– Det är en trevlig häst. Han vann Kentucky Futurity och var även bra som tvååring. Vi får se vad vi kan göra med honom, sade Marcus Melander till ustrotting.com och fortsatte:
– Vi tar hem honom och ser vad som händer. Det finns ett bra program i Europa för fyraåringar, så det är inte omöjligt att han går till Sverige. Hästen visade en hel del när han vann Kentucky Futurity och förhoppningvis kan vi också lyckas bra med honom.

Noterbart var att den tidigare Åke Svanstedt-tränade New Jersey Viking (e. Muscle Hill), tidigare ägd och Tristan Sjöberg och Jeff Gural, köptes av Eugene Kurzkrok för 140.000 dollar.

Flera svenska köp? Jo, Lucas Wallin ropade bland annat som agent in två hästar. Det var fyraåriga duon Signal Hill (e. Muscle Hill) och President Lindy (e. Cantab Hall) som kostade 95.000 respektive 45.000 dollar.

En betäckningsrätt i Muscle Hill klubbades bort för 182.000 dollar. Dyrast på hela auktionen blev fyraårige passgångarhingsten Miso Fast, som tidigare tränades av Ron Burke. Hästen har hittills ordnat sju vinster och tjänat 647.398 dollar. Ed Telle köpte hästen för 250.000 dollar.


Här är alla svenska köp:

Snowstorm Hanover (hingst 4 år e. Muscle Massive-Snow Angel Hanover),
180.000 dollar, Marcus Melander, agent, USA.

Signal Hill (hingst 4 år e. Muscle Hill-Special Appeal),
95.000 dollar, Lucas Wallin, agent, USA.

Winter Harbor (hingst 5 år e. Muscle Hill-Spectacual Bay),
50.000 dollar, Oskar Florhed, agent, USA.

President Lindy (hingst 4 år e. Cantab Hall-True Diva),
45.000 dollar, Lucas Wallin, agent, USA.

Living Lucky (hingst 3 år e. Lucky Chucky-Ebbtide Hall),
19.000 dollar, Knutsson Trotting Inc, New Jersey.

Keystone Cola (fölsto 7 år e. Explosive Matter-Keystone Chocolate),
dräktig med Bar Hopping,
11.000 dollar, Robert Lindström, Boden.

Ocarina Hanover (sto 3 år e. Wishing Stone-Our Bella Ella),
11.000 dollar, Jenny Melander, USA.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.