Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Merriman - näst segerrikast i historien

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Med 1081 segrar är Aaron Merriman nu den näst segerrikaste travkusken genom alla tider då det gäller under ett och samma år. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Via sju segrar under annandagen gick Ohiokusken Aaron Merriman upp i hela 1081 årsvinster - och är nu näst bäst genom alla tider.

Publicerad:

Tim Tetricks världsrekord för travkuskar på 1189 segrar från 2007 kommer att stå sig. Det gör däremot inte Walter Case Jr:s 1.077 årsvinster från 1997. Före gårdagen var Walter Case Jr den näst segerrikaste kusken i historien under ett och samma år, men nu heter ”silvermannen” Aaron Merriman. Före annandagstävlingarna på hemmabanan Northfield Park och The Meadows stod Merriman på 1074 årsvinster, bara fyra till krävdes för att gå förbi Walter Case Jr. Och det visade sig inte vara några problem alls. Redan på Northfield Park noterade sig nämligen Merriman för en fyrling och snyggade till siffrorna ytterligare genom en tippel på The Meadows.

Onekligen är 1081 årsvinster nästan en sjuk notering. Det innebär att han vinner nästan exakt tre lopp i snitt per dag. Och då kommer det ända skilja en bit till Tim Tetricks ”all time high” när 2017 avrundas. Då det gäller pengar har Aaron i år kört in nästan 8,7 miljoner dollar och hans segerprocent ligger på drygt 23. Redan i dag kan de som vill njuta av Merrimans skicklighet följa honom på både Northfield Park och The Meadows. Räkna med att han hinner med en hel del vinster till innan året är slut. Han kan säkert spräcka 1100-gränsen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.