Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Montésuccé för Goop

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Reckless vann montédebuten på fransk mark. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Björn Goop-tränade Reckless spurtade till säker seger i montéloppet Prix Pierre Giffard på Vincennes. Det här innebär att drömmen om en start i Prix de Cornulier finns kvar.

Publicerad:

Sjuårige Reckless (e. Ready Cash) imponerade stort när han segrade i sin montédebut i Eskilstuna den 11 november på 1.12,1a/1640 meter. Den insatsen fick Björn Goop att spänna bågen ytterligare och börja drömma om start i världens största montélopp Prix de Cornulier. Men för att få en plats där krävs det till att börja med att hästen i fråga tjänat 20.000 euro i monté. Det här var något som Reckless klarade av i eftermiddag i Paris eftersom 38.250 euro fanns i segerpotten. Eric Raffin red också ett optimalt lopp, då han först spetsade och därefter gav Reckless en perfekt smygresa i tredje par invändigt. Första 1350 gick efter 1.13,6 och de inledande 1850 på 1.13,4. En bit inne på upploppet kom luckan och Reckless avgjorde lätt i sin montédebut på fransk mark på några steg på 1.13,7/2850 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.