Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nio ”blågula” i Belgique

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN
Readly Express är en av nio svensktränade hästar som just nu är anmälda till nästa söndags Prix de Belgique. Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN

Just nu är nio svensktränade hästar anmälda till nästa söndags klassiska preparélopp: Prix de Belgique.

Publicerad:

Det här är loppet där många hästar får den slutgiltiga uppladdningen inför Prix d'Amerique. Flertalet tränare/kuskar har under årens lopp varit helt ointresserade av att vinna Belgique, utan kört med skor och gärna suttit fast. Faktum är att det i ”modern tid” varit extemt ovenligt att samma häst tagit hem såväl Prix d'Amérique som Prix de Belgique. Bold Eagle gjorde det 2016, men före det får vi leta oss tillbaka ända till 1993 och Queen L! De senaste åren har Belgique blivit lite mera intressant även resultatmässigt eftersom de tre främsta i loppet numera garanteras en biljett till Prix d'Amérique.

Förra året vann i år redan P d'A-klare Briac Dark Prix de Belgique närmast före Daniel Redéns duo Call Me Keeper och Wild Honey, som alltså båda då fick en Prix d'Amerique-plats. Samtliga dessa tre nämnda är även anmälda till årets Prix de Belgique, liksom svensktränade hästarna Lionel, Propulsion, Readly Express, Moving On, Treasure Kronos, Spartan Kronos och Montdore. Bold Eagle och Bird Parker finns också med bland de just nu 27 anmälda, varav nio är svensktränade och ytterligare en svenskägd (Speed Delicious).

Prix de Belgique avgörs över 2850 meter och har entt förstapris på 54.000 euro. Det är fritt att anmäla fram till måndagmorgon och den definitiva startlistan blir färdig nästkommande torsdag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.