Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Niskanen från spets

Foto: DENNIS ENGELBO
Jarmo Niskanen fick en tränarseger. Foto: DENNIS ENGELBO

Jarmo Niskanen-tränade Beatbox gjorde loppet helt på egen hand, flertalet längder före övriga fältet, i Prix de Feurs på Vincennes, men lyckades ändå hålla undan till knapp seger för Franck Ouvrie.

Publicerad:

Efter cirka 700 meter placerade Franck Ouvrie sexårige Beatbox (e. Opus Viervil) i ledningen och körde 1.13,8 första 1.200 och 1.13,7 de inledande 1.700. In i slutsvängen hade hästen fortfarande många längders försprång, vilket dock krympte rejält den allra sista biten. Det var Be Unlimited (e. Prodigious) som kom med en vass avslutning långt ut i banan, men Beatbox räddade segern med ett drygt huvud. Björn Goop lotsade Beatnik Turgot (e. Otello Pierji) till tredjeplatsen.

Segertiden stannade vid 1.14,3/2.700 meter och förstapriset var 18.000 euro. Det här var första segern sedan den 25 september, då Beatbox segrade i Prix de Nancy på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.