Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Niskanen på gång

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jarmo Niskanen kunde i dag lämna ett positivt besked om sig själv. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jarmo Niskanen hade starthäst i dag på Vincennes, men framför allt var det sista dagen som sjukskriven.

Publicerad:

Det var i mitten av december som oturen var framme i ett lopp på Le Mans. Jarmo Niskanen åkte ut sulkyn och landade illa. Han förlorade medvetandet för en kort stund, men det var framför allt revbenen som fick ta smällen. På sjukhuset kunde man konstatera flera revbensfrakturer och han blev kvar ett bra tag på sjukhus. Nu har det gått sex veckor sedan olyckan och Niskanen kunde lämna en positiv rapport om sig själv från Vincennes stallområde.
– Det här är sista dagen som sjukskriven och jag har nu även kört häst för första gången sedan olyckan. Det är vissa saker som jag fortfarande inte kan göra, men det känns klart bättre. Det var mycket pappersarbete som blivit liggande och jag tog tag i den biten när jag inte kunde vara med i det praktiska arbetet.

När kan du vara tillbaka i sulkyn?
– Det vet jag inte, men det är inget som är prioriterat i dagsläget. Det viktigaste är att jag kan delta allt mera när det gäller träningen och det andra runt omkring. Vi har runt 35 hästar sammanlagt, varav 21 inne på Grosbois. Det här är ett lämpligt antal; jag vill inte ha ett större stall än så, fortsatte Niskanen, som fick se sin Eclipse d'Orient (e. Un Mec d'Heripre) sluta femma i dagens Prix Varenne.

Jarmo Niskanens bästa häst för dagen, femårige Earl Simon (e. Prodigious), har inte startat sedan han slutade trea i Criterium Continental det 23 december bakom Prix d'Amérique-hästen Eridan och Vitruvio.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.