Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nivard firade dubbelt

Foto: MARIA HOLMÉN
Franck Nivard vann dubbla Grupp II-lopp på Vincennes. Foto: MARIA HOLMÉN

Franck Nivard hade en fin tävlingskväll på Vincennes och noterades för segrar i båda Grupp II-loppen Prix Masina och Prix Paul Karle.

Publicerad:

En bit in i Grupp II-loppet Prix Masina (€120.000) satt Franck Nivard i tredje invändigt med Franck Leblanc-tränade Fiorella de Ted (e. Up And Quick). Efter att ett par konkurrenter galopperat bort sig i slutsvängen uppenbarade sig luckan för det treåriga stoet och hon avslutade piggt till en klar seger. Fiorella de Ted kom i mål på 1.14,2a/2100 meter och sprang in 54.000 euro. Det här var den tredje segern i hästens karriär.

Franck Nivard tog även hem Grupp II-loppet Prix Paul Karle (€120.000), ett loppet öppet för treåriga hingstar. Tillsammans med Sébastien Guarato-tränade Follow You (e. Ready Cash) tog man enkelt hand om ledningen inledningsvis. Drygt 1350 meter från valde man dock att överlåta kommandot till Yoann Lebourgeois och Fastissime.

In på upploppet var det många med chans, men luckan kom för Follow You som avslutade starkt till säker seger. Den treårige hingsten har inlett karriären starkt och det här var hans femte seger i den sjunde starten. Han har tidigare bland annat vunnit Grupp III-loppet Prix Leopold Verroken och har sprungit in totalt 146.950 euro.

Förstapriset denna gång uppgick till 54.000 euro och segertiden blev 1.15,0a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.