Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norskt Travkriterium till Stoletheshow: "Det största"

Foto: Mia Törnberg
Marcus Lindgren tränar vinnaren av Norskt Travkriterium, Stoletheshow. Foto: Mia Törnberg

Marcus Lindgren och Stoletheshow fortsätter att fira framgångar i Norge. Efter ett ruggigt sista halvvarv kammade treåringen hem Norskt Travkriterium.

Publicerad:

Norskfödde Stoletheshow (e. Dream Vacation) fortsätter att fira stora framgångar för sin tränare Marcus Lindgren. I maj plockade man hem Hans Petter Tholfsens Minneslopp på Jarlsberg med ett förstapris på 300.000 norska kronor. Under söndagen var det dags för nästa stora seger och detta i det största årgångsloppet av alla – Norskt Travkriterium. Detta tillsammans med Erlend Rennesvik i sulkyn.
– Det är overkligt det här och det största loppet treåringarna kan vinna. Det är något jag drömt om sedan jag var liten. Hästen var mycket, mycket bättre nu jämfört med i uttagningen och uppladdningen har inte varit den allra bästa då han var struken i ett lopp och samtidigt stått över en del jobb. Jag har fått stora chanser hos Marcus och det är bara för mig att tacka, säger Erlend Rennesvik.

Marcus Lindgren:
– Vi hade tränat ned honom ganska ordentligt inför ett tilltänkt lopp på Biri, men när vi kom fram dit hade han gjort sig illa på transporten och vi fick stryka. Hästen stod helt still i tre veckor och han hade gått endast tre träningspass på fem veckor inför kvalet. Jag sa till Erlend att hästen inte är förberedd på bästa sätt, men det är en häst som kan väldigt mycket i grunden. Det är fantastiskt och det största jag vunnit.

Stoletheshow avslutade sylvasst sista halvvarvet och lyckades koppla segergreppet i sista stegen före mål. Detta på segertiden 1.13,4a/2100 meter. Förstapriset i loppet var hela 750.000 norska kronor.

Favoriten i loppet, Catherine's Chevy tillsammans med Eirik Höitomt i sulkyn, galopperade i startrusningen, men ställde sig kort senare. Catherine's Chevy hittade sedan ut först utvändigt om ledaren och höll strålande, men fick till sist se sig slagen av Stoletheshow. Trea blev Noble Superb och Magnus Teien Gundersen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.