Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos och Villiam på finska idrottsgalan

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

På torsdagen hölls den finska idrottsgatan i Helsingfors. Timo Nurmos och hans Villiam var två som kunde få pris. Duon var nominerad i kategorin "Mest gripande ögonblick".

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Ögonblicket i fråga var förstås Villiams seger i Svenskt Travkriterium på världsrekordtiden 1.12,0a/2640 meter. Nurmos är uppfödare, ägare och tränare till hästen. Skidskytten Mari Laukkanen vann klassen, som avgjordes genom en publikomröstning, och Timo Nurmos och Villiam slutade på tionde plats.
– Det är en stor ära att vara nominerad i samma kategori som alla dessa stora idrottare, sade Timo Nurmos som var på galan med sin fru Raili.

Galans stora pris, Årets idrottare, gick till Iivo Niskanen, skidåkaren som även är hästägare. Han äger Victory Bonsai och fyraårige Cameron Evo tillsammans med Kari Lähdekorpi och Heikki Korhonen.

Kommande lördag är det galadags i Finland igen. Då arrangeras Travgalan i Lahti.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.