Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Euskara

Foto: Dennis Engelbo
Jarmo Niskanen. Foto: Dennis Engelbo

Svenskägda Euskara hade inte fått till det i ett par starter på fransk mark, men under måndagen kom första segern i Frankrike för det fyraåriga stoet.

Publicerad:

Stoet Euskara (e. Texas Charm), som ägs av Fredrik Wallin med flera, inledde lovande med två segrar i Sverige innan hon fick testa lyckan i Frankrike där hon inledde med tre raka galopper. 

När Wallin flyttade hem merparten av sina hästar från Frankrike efter vintern valde han att låta Euskara stanna kvar och hon återfinns numera i regi Jarmo Niskanen. Under måndagen gjorde hon första starten och det blev seger direkt med Niskanen själv i sulkyn. Efter vissa problem inledningsvis stod Euskara för starka sista två kilometer och efter att ha fått gå som första häst i tredjespår genom sista sväng vann hon till sist knappt, men säkert på 1.16,5/2700 meter. En seger som var värd 6.750 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.