Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger i sikte för Merriman

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Aaron Merriman fortsätter att dominera bland kuskarna på andra sidan Atlanten. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

De senaste årens körsvenschampion i USA, Aaron Merriman, har fått en flygande start på 2018. På söndagen tog 39-åringen två segrar på Miami Valley och lade beslag på ledningen i det nordamerikanska kuskmästerskapet som avgörs på Ohiobanan.

Publicerad:

Över tusen vunna lopp i fjol tycks inte ha mättat Aaron Merrimans segeraptit. Med 20 segrar hittills i år har 39-åringen tagit en tidig ledning i körsvensligan på andra sidan Atlanten och på söndagen kopplade han greppet även om det nordamerikanska kuskmästerskapet som körs på Miami Valley i Ohio.

Merriman vann två lopp under den första av totalt tre tävlingsdagar och är i ledning med 83 poäng, närmast följd av Brady Galliers på 66 poäng.

I eftermiddagens högst doterade lopp på banan tävlade Anette Lorentzons segerstaplare Anaffairtoremember om en samlad prissumma på 27.500 dollar. Stoet fick dock nöja sig med en sjätteplats och segern gick i stället till Another Breath (e. Lou's Legacy), körd av Chris Page och tränad av Jeff Johnson Jr.

Det nordamerikanska kuskmästerskapet, som fortsätter på måndagen, avgörs för andra året och vinnaren belönas med 10.000 dollar. I fjol tog Doug McNair hem segern. 

FAKTA

North American Drivers Championship

Ställning efter dag ett av tre:
1. Aaron Merriman 83
2. Brady Galliers 66
3. Peter Wrenn 61
4. Simon Allard 60
5. Billy Davis Jr 56
6. Louis Phillipe Roy 54,5
7. James MacDonald 53
8. Chris Page 52
9. Doug McNair 50
10. John Cummings Jr 49

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.