Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Lover Face

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Lover Face vid en tidigare seger i Sverige. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Svenskägde Lover Face ordnade andra segern för året efter en stark avslutning på Vincennes.

Publicerad:

Sedan slutet av 2015 har svenskägde Lover Face (e. Love You) varit i träning på fransk mark. Bengt Olsson äger den numera tioårige valacken som finns i träning hos Philippe Billard. I Prix d'Archchon (€82.000) över 2100 meter följde Lover Face med som andrahäst i tredjespår runt sista sväng och över upploppet avslutade han piggt till klar seger tillsammans med Franck Nivard. En seger som togs på 1.12,4a/2100 meter. Han vann närmast före Ange de Lune och Blues d'Ourville.

Tidigare fanns Lover Face på Fabrice Souloys träningslista. Han var en av hästarna som testades positivt för kobolt och som ledde till att Fabrice Souloy stängdes av. Lover Face förbjöds att tävla under en period på ett år och han gjorde sin första start efter avstängningen i september 2017.

När Lover Face tävlade på svensk mark var han i träning hos Patrik Södervall samt Veijo Heiskanen.

Pierre Emmanuel Lamy-tränade Vrai Voyou (e. Gazouillis) var starkast i Grupp II-loppet Prix Reynolds (€120.000) under sadel. Den nioårige valacken hade klart grepp om händelserna in på upploppet och höll undan säkert även om Virgious du Maza avslutade starkt till andrapriset och närmade sig hastigt den sista biten. Vrai Voyou med Adrien Lamy i sadeln vann loppet på 1.11,2/2175 meter.

Med i loppet fanns också Phillippe Allaires Bugsy Malone som gjorde sin första start i monté. Den sjuårige valacken fick nöja sig med ett tredjepris.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.