Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Portland

Foto: Thomas Blomqvist
Björn Goop. Foto: Thomas Blomqvist

I tredje starten för Björn Goop ordnade Portland andra segern. Detta efter en frenetisk avslutning över Vincennes upplopp.

Publicerad:

Efter tre starter hos Björn Goop ståtar den fyraårige tyskfödde hingsten Portland (e. Ganymede) med två segrar. Hästen inledde med att ta en säker seger på måndagen efter Prix d'Amérique-helgen och följde sedan upp den framgången med att galoppera bort sig i ett Grupp III-lopp på samma bana.

Under lördagen fanns han återigen med i startlistorna på Vincennes och efter en rejäl avslutning sista 900 meterna passerade han till sist mållinjen som klar segrare. Portland gick med i ryggar i tredjespår 900 meter kvar för att sedan attackera som första häst i fjärdespår i utgången av sista sväng. Björn Goop och Portland hade överlägsen fart in på upploppet och avgjorde väldigt enkelt.

Portland kom i mål på 1.12,9/2700 meter och tjänade 29.250 euro. Totalt i karriären har han nu sprungit in 83.704 euro.

Med i loppet fanns även Jarmo Niskanens Earl Simon som var obsegrad efter fem starter, men hästen var slagen i sista sväng och slutade till sist femma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.