Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny storseger för Elladora

Foto: Letrot.com
Elladora du Forgan vid en tidigare seger. Foto: Letrot.com

Under söndagen avgjordes montéloppet Prix des Elites (Grupp I) på Vincennes. Där gick segern till Elladora de Forgan som vann på 1.11,4/2200 meter.

Publicerad:

I Grupp I-loppet, tillika montéloppet, Prix des Elites (€240.000) blev det seger för fyraåriga stoet Elladora de Forgan (e. Gazouillis) tillsammans med Franck Nivard i sadeln. Tempot var högt uppskruvat under vägen och det Franck Leblanc-tränade stoet arbetade sig framåt mot täten runt sista sväng. Över upploppet kopplade ekipaget sedan greppet till en säker seger värd 108.000 euro.

Segern togs närmast före Feeling Cash och Dynasti Peji. Det här var andra Grupp I-segern för Elladora de Forgan i karriären. I juni plockade stoet hem Prix du President de la Republique på Vincennes tillsammans med Franck Nivard i sadeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.