Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Obesegrad i topp

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Erik Raffin vann med obesegrade Fly With Us. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Storfavoriten hade uppvisning i grupp II-loppet Prix Gelinotte på Vincennes.

Publicerad:

Det var Eric Raffin som fick förtroendet bakom Philippe Allaire-tränade treåringsstoet Fly With Us (e. Ready Cash). Hästen kom till start som obesegrad efter fem starter och hade inga som helst problem att ordna fullträff nummer sex och den första som treåring. Efter cirka 1000 meter körde Raffin till ledningen, men släppte efter en bit till Björn Goop, som satt bakom stallkompisen Full Option (e. Atlas de Joudes, slutade femma). Första 1200 inleddes på 1.15,0 och de inledande 1700 på 1.16,1. Inne på upploppet avgjorde dock Fly With Us på några steg på 1.15,9/2700 meter. Förstapriset var 54.000 euro och tvåa i mål slutade Folelli (e. Timoko) från vinnarhålet/tredje invändigt.

Det här var största segern hittills (grupp II) för Fly With Us, som tidigare som bäst segrat i två grupp III-löpningar.

Åttaårige Arlington Dream (e. Ready Cash) hade inget motstånd i grupp III-löpningen Prix Jerid i monté för Yoann Lebourgeois. Ekipaget tryckte sig förbi ledande A Nous Trois (e. Orlando Vici) in i sista kurvan och försvann till överlägsen vinst på 1.11,7/2200 meter. Förstapriset var 49.500 euro. Det här var andra raka grupp III-segern för Arlington Dream eftersom åttaåringen även segrade i Prix Yvonnick Bodin den 30 december på Vincennes.

Svenskägde Tell Me No Lies (e. Offshore Dream) låg länge med bra som trea, men galopperade i slutsvängen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.