Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Obesegrat Hambohopp

Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN
Marcus Melanders treåring Enterprise tog tredje raka segern för Tim Tetrick. Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN

EAST RUTHERFORD. Tre starter - tre segrar. Marcus Melander har ett treåringslöfte i Chapter Seven-sonen Enterprise, men tar det ännu så länge lugnt med Hambletoniansnacket.

Publicerad:

Enterprise segrade i sin enda start som tvååring och inledde det här året med säker vinst på Meadowlands från spets på 1.11,1a/1.609 meter. Under fredagskvällen på Meadowlands upprepade Enterprise den segertiden för Tim Tetrick från spets i ett lopp för tre- och fyraåringar, men det blev lite tuffare sista biten den här gången. Det var Åke Svanstedts treåring Ice Attraction (e. Muscle Hill), som avslutade bra, men blev slagen med en knapp längd.
– Det är tufft att årsdebutera på 1.11,1a och inte få vinna, men det gick inte att komma förbi, sade Åke, som gratulerade Marcus Melander till en ny tränarseger.
Marcus var förstås nöjd med att Enterprise är fortsatt obesegrad och dessutom svarade för en ny stark insats.
– Han vann inte med lika mycket den här gången, men Tetrick sade att det fanns lite krafter kvar. Jag hade inte betalat för hästen till Hambletonian om jag inte trodde att han skulle kunna ha en chans att hävda sig där. Det började dock pratas om Hambot redan efter årsdebuten, men jag vill ta ett lopp i taget. Det är mycket som kan hända, även om allt bara är bra med Enterprise just nu.
Förstapriset den här gången var 6.000 dollar. Enterprise ropades in för 100.000 dollar som ettåring i Lexington och ägs av Anders Ström (Courant).

Åke Svanstedt fick ingen seger på Meadowlands, men däremot som tränare på Yonkers Raceway. Fyraårige valacken Double L Lindy (e. Muscles Yankee) segrade från ledningen för Daniel Dube på 1.13,2a/1.609 meter. Det här var årets första start och segerchecken var 13.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.