Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Örnen” bara sexa

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bold Eagle var bara sexa i sin barfotadebut. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Hon var tvåa i första B-loppet Prix de Bretagne. I eftermiddag räckte det hela vägen för femåriga stoet Delia du Pommereux i Prix du Bourbonnais.

Publicerad:

Bold Eagle tävlade barfota för första gången i karriären, men inte heller det hjälpte i Prix du Bourbonnais. Franck Nivard fick en resa i mestadels femte par utvändigt, men gjorde slag i saken och attackerade kraftfullt på sista bortre långsidan. Bold Eagle kom snabbt fram utvändigt om då ledande Briac Dark, men Nivard lyckades aldrig pressa sig till spets innan upploppet. Sista 100 tröttnade sedan den dubble Prix d'Amérique-ettan betänkligt. Han var sexa i mål - så klart en stor missräkning för Sébastien Guarato.

Istället blev det en stor succé för Sylvain Roger-tränade Delia du Pommereux (e. Niky), som bjöds på en passande ryggresa i tredje utvändigt av Damien Bonne. Enda problemtet för hästen var starten, då det var nära en galopp. Mitt i sista kurvan fick Delia du Pommereux upp farten rejält och lyckades hålla undan knappt för den i rygg tassande Prix de France-vinnaren Belina Josselyn (e. Love You) med Jean Michel Bazire i sulkyn. Första 1350 meterna avverkades efter 1.13.9 och segertiden för Delia du Pommereux skrevs till 1.13.0/2850 meter. Förstapriset var 54.000 euro.

Fjolårsvinnaren Bird Parker (e. Ready Cash) fick nöja sig med tredjeplatsen efter ett ryckigt lopp och mycket dödens. Carat Williams (e. Prodigious) avslutade klart vasst som fyra från sista plats utvändigt. Femma i mål blev Briac Darc (e. Prince Gede), vilken fick offra mycket för att komma till spets. Traders var tidigt slagen utvändigt om ledaren. Och Bold Eagle alltså till slut sexa i mål efter att ha fått ett klart tuffare lopp än senast vid fjärdeplatsen i Prix de Bretagne.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.