Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pd'A-deltagare till Vermo

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Eridan är klar för Finlandia-Ajo. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Fyra hästar är klara för Finlandia-Ajo. På onsdagen gjorde Vermobanan klart med en femfaldig miljonär från Sébastien Guarato.

Publicerad:

Sébastien Guarato-tränade Eridan är inbjuden till Finlandia-Ajo. Han blir därmed den fjärde hästen som är klar till det franska storloppet. Så sent som i december vann han fyraåringsloppet Criterium Continental på Vincennes. David Thomain körde hingsten till seger på 1.10,3a/2100 meter. Eridan var också med i Prix d'Amérique där det blev galopp.

Han har sprungit in 579.750 euro.
– Eridan är kanske inte helt i toppform och han är samtidigt avelshingst. Eridan är en häst som säkert är framgångsrik också utomlands. Readly Express är just nu bästa hästen i Europa och vi får mycket svårt slå honom. Om vi får ett bra spår, kan Eridan vara tvåa, trea, säger Sébastien Guarato i ett pressmeddelande.
 
Finlandia-Ajo körs lördagen den 4 maj över 1609 meter autostart. Förstapriset är 110.000 euro

Inbjudna till Finlandia-Ajo:
Pastore Bob
Top Of The World
Readly Express
Eridan

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.