Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Polara tog revansch

Foto: Anders Kongserud/TR Bild
Polara och Antti Tupamäki. Foto: Anders Kongserud/TR Bild

I Elitkampen blev det en andraplats för Polara. I Alm Svartens Äreslöp tog den åttaårige valacken revansch när han hade hand om ledningen varje meter.

Publicerad:

Antti Tupamäki och egentränade Polara (e. Viesker) visade prov på fina takter i Alm Svartens Äreslop med 300.000 norska kronor till vinnaren. Den finske valacken, som slutade tvåa i Elitkampen nyligen, tog omgående hand om ledningen och hade sedan kontroll på händelserna hela vägen. Efter att ha varvat på 1.21,0 kom Polara till sist på mål på 1.19,4a/1609 meter.
–  Hästen var jättebra och jag är väldigt glad. Han var fin i värmningen och jag hade bra känsla. Vi vann enkelt, sade Antti Tupamäki.

Odd Herakles höll starkt från dödens till andraplatsen och Kleppe Slauren blev till sist trea.

Fjolårets upplaga av Alm Svartens Äreslop vanns av Gunnar Melanders Månprinsen A.M. Den gången fanns Polara också med i startfältet och slutade tvåa.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.