Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Resolve på VM-banan

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Resolve startar på Yonkers Raceway nu på lördag. Foto: MICKE GUSTAFSSON

I mitten av oktober förra året segrade han i VM-loppet på Yonkers Raceway på nytt världsrekord.
På lördag återvänder Åke Svanstedts Resolve till samma bana för att göra sin första start efter tredjeplatsen i Elitloppet.

Publicerad:

Sexårige Resolve (e. Muscle Hill) var tvåa i Elitloppet bakom Nuncio förra året och hade även i övrigt ett fantastiskt år med fem segrar och nästan 1,2 miljoner dollar i intjänade pengar. Den allra största vinsten kom i VM-loppet på Yonkers Raceway, där han inkasserade hela 500.000 dollar. Nu väljer Åke Svanstedt att låta Resolve göra sin första start på amerikansk mark efter tredjeplatsen i årets Elitlopp. Och detta sker alltså på Yonkers. Det handlar om Open Handicap över en mile och ett förstapris på 27.500 dollar. Bland motståndarna märks bland andra svenskdelägde Obrigado. Förra året segrade Resolve i Arthur J. Cutler Memorial direkt efter sitt Elitloppsäventyr.

Startlista, Open Handicap, Yonkers Raceway, lördag (lopp 6)

1.609 meter auto

1. Springbank Sam N - Jordan Stratton
2. Money Maven - Eric Goodell
3. Barn Doll - Jeff Gregory
4. Gural Hanover - George Brennan
5. Red Hot Herbie - Daniel Dube
6. Obrigado - Mark Macdonald
7. Melady's Monet - Jason Bartlett
8. Resolve - Åke Svanstedt

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.