Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket i Paris

Foto: MARIA HOLMÉN
Daniel Redén var besviken över dagens skörd med en fjärde- och sjätteplats. Propulsion hade mycket sparat som sexa. Foto: MARIA HOLMÉN

PARIS. Vad tyckte Franck Nivard efter segerloppet i Prix de France och hur uttryckte sig tränarna och kuskarna till hästarna längre ner i prislistan?
Travronden var på plats på Vincennes stallbacke och fick en hel del intressant ”surr”.

Publicerad:

Pierre Vercruysse om Call Me Keeper:
– Han var perfekt idag igen. Vi tappade lite från start och jag fick leta mig ned i banan. Up And Quick blev trött i sista sväng, men som tur var hittade vi ut ändå. Jag trodde ett tag att vi skulle ta tredjeplatsen, men vi fick nöja oss med fjärde. Över den här distansen är han en riktig topphäst, säger Pierre Vercruysse.

Örjan Kihlström om Propulsion:
– Det blev ett riktigt skitlopp för oss. Vi fastnade i rygg på Anna Mix, men att det sedan skulle strula så pass mycket som det gjorde. Det trodde jag verkligen inte. Jag känner att hur jag än gjort i loppet så hade det inte löst sig. Hästen kändes väldigt fin i övrigt, säger Örjan Kihlström.

Daniel Redén:
– Det har varit en fantastisk vinter för oss, men resultaten gick inte som jag hade tänkt denna gång och det är klart att jag är besviken.

– Propulsion hade allt kvar och det är synd att han inte får chansen att visa vad han går för. Det hade varit väldigt spännande att se honom i en head to head mot Bold Eagle, men tyvärr fick vi inte göra det idag. Planen framåt har jag inte bestämt ännu. Kanske blir han kvar härnere eller så får han åka hem till Sverige. Vi får se helt enkelt.

– Wild Honey gav upp från dödens. Hon går helt enkelt inte från den positionen. Lionel ville vi skulle köras offensivt, men det blev inte så och jag vet faktiskt inte varför han galopperade på upploppet.


Franck Nivard om Bold Eagle:
– Han var ännu bättre än vad han var i Prix d'Amérique. Hästen var lite lugnare den här gången och vann på ett betydligt enklare sätt. Det var lekstuga helt enkelt och en promenad i parken för honom, säger Franck Nivard.

Thomas Bernereau, delägare, Bold Eagle:
– Det var en väldigt, väldigt fin insats. Jag vill också berömma Franck Nivard som körde ett mycket bra lopp och inte tog några som helst risker. Guarato sade innan att hästen känts väldigt taggad i jobben efter Prix d'Amérique och han var som sagt väldigt fin. Nu är planen att han ska starta i Prix de Paris, Prix Kerjacques och sedan i Elitloppet, säger Thomas Bernereau.

Lorenzo Donati om Voltigeur de Myrt:
– Hästen är fantastiskt bra och var lika bra den här gången som när han var tvåa i Prix d'Amérique. Det blev ett tufft lopp och hade det bara flutit på lite bättre för oss hade han varit tvåa, säger Lorenzo Donati.

Björn Goop om Timoko:
– Han gick fantastiskt idag igen. Han är som Totti om man ska jämföra med en fotbollsspelare. Det blev lite fel i Prix d'Amérique, men annars tycker jag att hästen alltid levererar toppinsatser. Bold Eagle är fantastisk och över 300-400 meter är han världens snabbaste häst, säger Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.